101 dieet tips

HDMI

HDMI staat voor high-definition Multi-media Interface. Het is een aansluiting waarmee je ongecomprimeerde digitale video- en geluidsignalen kunt versturen. De aansluiten is op de meeste nieuwe plasma en lcd tv's direct aanwezig, meestal plaatsen ze dan het hdmi logo op het scherm. Met de HDMI aansluiting, kun je een dvd-speler, versterker, stereo installatie, met een plasma of lcd scherm verbinden via HDMI kabels. Als je een computer hebt met een DVI-aansluiting, dan kan je die ook via de HDMI aansluiting verbinden.

Let wel op HDMI kabels mogen maximum 5 meter lang zijn, anders ga je met kwaliteitsvermindering zitten. Er zijn wel speciale HDMI kabels met een betere kwaliteit die tot 15 meter lang mogen zijn zonder dat er verlies is van signaal sterkte. Wil je echter toch over langere afstand de signalen versturen, dan kan je met een versterker de signaal sterkte verhogen. Tegenwoordig zitten er meer dan 1 HDMI aansluiting op de tv's, hierdoor kan je makkelijk meerdere beeld en geluidsbronnen aansluiten op de tv. Heb je echter maar 1 aansluiting, dan kan je met een HDMI switch de bestaande aansluiting uitbreiden.

Wil je kunnen gebruik maken van de volledige capaciteiten van je HD ready of Full HD tv, dan verbind je best je tv via HDMI kabels met de digitale bron, zo ben je zeker dat je de meest scherpe en de mooiste beelden op je scherm kan toveren.